Hoe kun je het beste in de ontwikkeling van je medewerkers investeren?

Uw organisatie weet meer dan u denkt

15-10-2021

Kennis is macht, dat geldt zeker voor de huidige tijd waarin ontwikkelingen en innovaties elkaar steeds sneller opvolgen. Het is belangrijk dat uw werknemers daarop kunnen anticiperen. En dus is investeren in de kennis van uw medewerkers, investeren in de toekomst van uw bedrijf. Het opdoen van kennis verschuift steeds meer naar de werkplek en levert ook het hoogste rendement op. Case Based Learning sluit daar als middel perfect op aan. Lees er meer over in onze nieuwe blog.

Processen inzichtelijk en efficiënt inrichten

Hoe zorgt u ervoor dat medewerkers op de werkvloer hun vaardigheden blijven ontwikkelen zodat ze bestaande en nieuwe taken effectiever kunnen oppakken en uitvoeren? Op de werkvloer doet men vaak de dingen die men gewend is te doen en werkzaamheden worden eenmalig aan nieuwe medewerkers uitgelegd. Dergelijke ingesleten routines zijn lastig bij te sturen. De Case Based Learning software van iSee iKnow maakt inzichtelijk hoe de processen efficiënter kunnen worden ingericht waarbij van de reeds aanwezige kennis gebruik wordt gemaakt. Dan wordt meteen ook duidelijk waar de kennis nog moet worden bijgeschaafd.

Meteen op de werkvloer toepasbaar

Case Based Learning kan goed op maat binnen uw bedrijf worden ingezet om het kennisniveau van medewerkers te verhogen. We kunnen het systeem zo inrichten dat het precies aansluit op wat de medewerkers van uw bedrijf nodig hebben. Ze kunnen de lesstof eenvoudig en op de werkvloer tot zich nemen. Ze hebben dan tijdens het werk regelmatig korte leermomenten. Dat werkt ook het beste omdat ze de kennis meteen in de praktijk kunnen toepassen. Tegelijkertijd wordt de opgedane kennis in het bijgeleverde systeem voor de (kwaliteits)managers geborgd. Dat alles kunnen we binnen een halve dag ter plekke bij u inrichten.

Wilt u ook investeren in de ontwikkeling van uw medewerkers? Neem dan contact met ons op of vraag een demo aan.