Herhalen, herhalen, herhalen

Uw organisatie weet meer dan u denkt

10-03-2023

Elk bedrijf en iedere organisatie wil optimaal gebruik maken van de leermogelijkheden en de waardevolle kennis van werknemers. Gebruik en borgen van deze kennis is dan ook van groot belang als het gaat om een investering voor een effectieve scholing of bijscholing. 

Onderzoek toont aan dat ruim 90% van de kennis van werknemers binnen bedrijf of organisatie zelf opgedaan kan worden. Desondanks investeren instellingen en bedrijven veel te weinig in ‘learning by doing’. Een e-learningsysteem dat ervoor zorgt dat medewerkers in operationele praktijksituaties structureel worden geconfronteerd met de kennis die zij hebben opgedaan is het meest effectief. Om informele leertrajecten binnen organisaties structureel vorm te kunnen geven is het inzetten van de juiste effectieve tools dan ook meer dan belangrijk. 

 

Stof die niet regelmatig wordt herhaald, wordt vergeten. iSee iKnow biedt effectieve e-learning software die inspeelt op de kracht van herhaling. De software biedt namelijk de mogelijkheid tot het opbouwen en onderhouden van het kennisniveau van iedere individuele medewerker. Het houdt rekening met de manier waarop mensen kennis tot zich nemen, kunnen toepassen en vooral: onthouden. Het begrip ‘leercurve’ is bekend, maar met name het begrip ‘vergeetcurve’ speelt een rol bij het borgen van de operationele kennis binnen de organisatie. 

 

Herhaling op eigen niveau en in eigen tempo kenmerkt de e-learning software van iSee iKnow. Wanneer nieuwe kennis voortdurend in de praktijk toegepast en herhaald wordt, wordt deze ingepast in de bestaande kennis en zo opgenomen in het bedrijfsspecifieke ‘kenniscollectief’. Het leerprogramma zet werknemers letterlijk in hun kracht, hetgeen de productiviteit ook nog eens ten goede komt.

Bent u zoekende naar passende tools voor (bij)scholing binnen uw organisatie?

Neem contact op of vraag een demo aan