Wij helpen leren ook leuk te maken!

Uw organisatie weet meer dan u denkt

13-10-2023

Om als organisatie in alle opzichten te groeien, is naast het feit dat leren voor iedereen op de werkvloer noodzakelijk is, het minstens zo belangrijk dat datgene dat je dient te leren beter beklijft als het leren als iets heel positiefs wordt ervaren.

Niet elke lesstof nodigt uit tot groot enthousiasme om het te leren, maar vraagt wel de focus en aandacht om het tot een routine te laten worden. Bedrijfsprocessen vragen nou eenmaal om geleerd te worden. Helemaal als je als nieuwe werknemer in een organisatie begint, komt er ontzettend veel op je af. Naast een warm welkom binnen een organisatie is een goede begeleiding minstens zo belangrijk.

De afgelopen decennia hebben wij gemerkt, dat heel veel organisaties in de meest uiteenlopende bedrijfstakken het als een groot voordeel ervaren dat hun medewerkers op hun nieuwe of eigen vertrouwde werkplek kunnen leren. Leren tijdens je werk betekent of je nou jong of ouder, net begonnen of een aantal decennia werkervaring hebt, niet of juist wel opgeleid bent, dat er grotere betrokkenheid ontstaat. Datgene wat je leert heeft direct betrekking op wat je elke dag tijdens je werk doet.

De iSee iKnow e-learning software is dan ook dusdanig opgezet, dat er niet veel vragen over een specifiek onderwerp worden gesteld, en dat dan meerdere lessen achter elkaar. Dat lijkt te veel op school. En dat is nu net waar praktisch opgeleide werknemers op de werkvloer gemiddeld gesproken geen goede herinneringen aan hebben.

Daarnaast leer je in je eigen tempo, omdat onze e-learning software op elke individuele werknemer wordt afgestemd. Zijn er nieuwe processen, dan kunnen deze als casus worden ingevoerd en leert iedere werknemer die ermee te maken heeft, vanuit deze casus over het proces en maakt hij of zij zich de handelingen eigen.
 
De praktijk leert dat naast het feit dat er door deze manier van leren minder fouten gemaakt worden, er kosten bespaard worden en last but not least, leren voor uw werknemers op deze manier ook echt leuk wordt gemaakt. Want zeg nou zelf, nut en noodzaak zijn belangrijk, maar als er met tegenzin wordt geleerd heeft dat ook zijn weerslag in de werkmotivatie.

Laat ons u ook daarom helpen om leren voor uw organisatie leuk te maken.
 
Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een demonstratie of informatie over onze e-learning software.