Breinbrekers

Uw organisatie weet meer dan u denkt

27-09-2023

De breinbreker .. een doorgewinterde puzzelaar weet onmiddellijk waarover het gaat; een raadsel waar je niet direct het antwoord op hebt.

Trekken we het woord breinbreker door naar dat waar wij goed in zijn, dan helpen wij organisaties bij het zo efficiënt mogelijk opleiden en bijscholen van medewerkers, inherent aan leeftijd of staat van dienst. Wij helpen hen naar de oplossing voor een probleem waar zij maar niet verder mee komen en daarmee eigenlijk teveel geld kost.

 

Iedere werknemer leert in zijn eigen tempo

Omdat we als mens allemaal uniek en daarmee verschillend zijn, leert ook iedereen in zijn eigen tempo. Voor veel organisaties ligt daar een grote uitdaging; Hoe brengen we zo efficiënt mogelijk nieuwe kennis bij aan zowel nieuwe, als ook medewerkers die al heel lang in dienst zijn? Het is voor heel veel leidinggevenden een echte breinbreker.

Als het gaat om een keuze maken voor bijscholing is het van belang dat de neuzen binnen de organisatie allemaal in dezelfde richting wijzen. Daar schuurt het nog wel eens. Er zijn budgetten te bewaken, het moet snel, wie gaat welke training volgen? Allemaal vraagstukken die de revue passeren.

Klassikaal scholen betekent vaak scholing onder werktijd en dat komt eigenlijk heel erg slecht uit, want de werkdruk ligt al zo hoog. De werknemers zijn vaak ook nog eens verplicht de bijscholing bij te wonen, waarbij voorbij wordt gegaan aan het feit of hij überhaupt gemotiveerd is op deze manier te leren.

 

Enthousiaste medewerkers

Maar hoe bereik je dan wel je essentiële doel? Een gemotiveerde werknemer die plezier heeft in zijn werk is en blijft goud waard en maakt ook nog eens minder fouten. Dus maar beter om er tijd en aandacht aan te besteden, maar dan weer niet klassikaal.

Inmiddels werken tientallen organisaties naar tevredenheid met de e-learning software van iSee iKnow. Ze ondervinden in de praktijk de grote voordelen van leren in de praktijk op de eigen werkplek door micro-trainingen, de frequente kleine leersessies. Medewerkers zijn enthousiast en beleven over het algemeen plezier aan deze manier van leren, mede ook omdat het heel anders voelt dan het bijwonen van een training ergens in een ruimte buiten de werkvloer.

Leren op de werkplek spreekt vaak veel meer aan en zorgt voor continuïteit. Medewerkers leren op hun eigen niveau, op hun eigen vertrouwde werkplek en in hun eigen tempo. Herhaling speelt hierbij een belangrijke rol. Is dat een probleem? Nou nee, misschien lijkt het wel zo dat het langer duurt dat iemand iets onder de knie heeft, maar aan het eind van de streep werpt het driedubbel zijn vruchten af. Het geleerde blijft namelijk ‘hangen’ en wordt door de herhaling eigengemaakt. Dat is echt heel wat anders dan een middag met tegenzin een training bijwonen, waarbij het brein denkt: Hoe ga ik dit allemaal onthouden en laat staan toepassen?

Uw brein breken over een probleem dat eigenlijk best eenvoudig verholpen kan worden is dus niet langer nodig. Wij helpen u hierbij. Neem contact met ons op om uw probleem te delen en met ons te sparren, om samen een oplossing te vinden die werkbaar en efficiënt is, omdat alleen datgene geleerd wordt dat er echt toe doet voor iedere individuele werknemer. Daarmee wordt het doel niet voorbijgeschoten.