Hoe kunt u de kennis binnen uw organisatie beter borgen?

Uw organisatie weet meer dan u denkt

16-09-2021

Door het delen van kennis wordt waarde gecreëerd, voor de organisatie en haar medewerkers. In iedere organisatie is ongelofelijk veel kennis aanwezig. Sommige kennis is heel tastbaar, andere kennis zit verborgen in het menselijk kapitaal. Vaak realiseren we ons nog te weinig over hoeveel kennis we beschikken. We missen het pas als we er niet meer bij kunnen. Bijvoorbeeld wanneer een ervaren medewerker de organisatie verlaat en met hem/haar een flinke dosis kennis en kunde. Lees onze nieuwe blog over hoe u de kennis binnen uw organisatie beter kunt borgen en hoe de e-learning van iSee iKnow daarbij kan helpen. Want het juist gebruik van kennis brengt uw organisatie naar een betere toekomst.


Processen efficiënter inrichten

iSee iKnow biedt e-learning software aan voor met name industrie en productiebedrijven. Op de werkvloer doet men vaak de dingen die men gewend is te doen en worden werkzaamheden eenmalig aan nieuwe medewerkers uitgelegd. De ingesleten routine is lastig bij te sturen. iSee iKnow borgt efficiënter ingerichte processen waarbij van de reeds aanwezige kennis gebruik wordt gemaakt. Tegelijkertijd wordt het duidelijk waar die kennis nog moet worden bijgeschaafd. De software maakt snel inzichtelijk waar verbetering van kennis nodig is.


Persoonlijk en op maat

Het e-learningsysteem is in een halve dag ingericht zodat alle functionarissen, zowel experts als gewone werknemers, een persoonlijk en op maat ingerichte omgeving tot hun beschikking hebben. Experts kunnen eenvoudig issues toevoegen die het adaptieve leersysteem bij de juiste personen traint. Op het moment dat de kennis van een medewerker wordt getoetst, kunnen managers op basis van de resultaten eenvoudig afleiden waar kennis ontbreekt. Op basis hiervan wordt het hele leerproces verder geoptimaliseerd. Hiermee is de kennisborging binnen uw bedrijf een beheerst proces met aantoonbare resultaten.

Iedere medewerker volgt een eigen leertraject met een eigen intensiteit. Input van eigen specialisten maakt de kennis relevant en meteen toepasbaar. Managers krijgen toegang tot een dashboard waarmee het traject in één blik inzichtelijk is. Op deze manier brengt u zowel de aanwezige kennis in kaart maar ook bij wie welke kennis nog ontbreekt en welke werknemers extra begeleid moeten worden. De training bestaat uit hoogfrequente kleine sessies van ongeveer 10 minuten en vindt voornamelijk op de werkvloer plaats, dus geen avondcursussen waar uw werknemers vaak niet op zitten te wachten.


Toepassingen

Borging van kennis met behulp van de software van iSee iKnow is bijvoorbeeld mogelijk op het gebied van Arbo en veiligheid, ISO-, TS- en BRC-certificeringen, financiële processen, het vastleggen van procedures en het trainen van montageploegen of productiemedewerkers. Hoe is het met de kennis binnen uw organisatie gesteld? Is deze voldoende geborgd? Wilt u meer weten over hoe iSee iKnow u daarbij kan ondersteunen? Neem dan contact met ons op of vraag een demo aan