Hoe spijkert u de kennis van uw medewerkers bij?

Uw organisatie weet meer dan u denkt

30-11-2022

Kennis van medewerkers bijspijkeren of nieuwe kennis bijbrengen is iets waar elke werkgever mee te maken heeft. En elke werkgever kan niet ontkennen dat juist in de praktijk op de werkvloer het meeste geleerd wordt. Maar hoe zorgt u als werkgever voor dat juist de kennis die ertoe doet gedeeld en bewaard wordt? 

On boarding, hoge werkdruk en vergrijzing

Als er sprake is van personeelswisseling door vergrijzing of hoge werkdruk, gaat veel waardevolle kennis verloren. Personeelswisseling is een bron van fouten, omdat nieuwe mensen de kennis onvoldoende overgedragen hebben gekregen. 

Motivatie van werknemer is essentieel in leerproces

Over het algemeen zijn nieuwe medewerkers gemotiveerd om te leren. Wanneer de werkgever in staat is om met een aangepast leertraject zo snel mogelijk de onzekerheid bij medewerkers weg te halen nemen ze sneller het initiatief en maken ze minder fouten. De software van iSee iKnow stemt zich automatisch op de kennis van de werknemer af en is ook op een laagdrempelige wijze toegankelijk voor de kennisdragers. Hierdoor is het iSee iKnow programma snel toepasbaar voor onboarding en een perfect middel om uw werknemers snel te trainen naar aanleiding van bijvoorbeeld audits. Medewerkers ervaren onze aanpak als praktisch en nuttig.  

Iedere medewerker een eigen leertraject

Door gebruik te maken van de software maakt u de “human factor” van uw bedrijfsprocessen efficiënter. Het iSee iKnow softwaresysteem traint en toetst uw medewerkers, op basis van bestaande content en/of die zelf ingebracht kan worden. Hier is geen specifieke didactische kennis van de interne kennisdragers voor nodig. Iedere medewerker volgt op eigen snelheid een eigen leertraject met relevante kennis die meteen toepasbaar is in de praktijk. 

Waar kan de software voor ingezet worden?

Voorbeelden van toepassingen zijn:

·         Preventie in het kader van arbo en veiligheid;
·         Kennisborging op het gebied van ISO-, TS- en BRC-certificeringen;
·         Financiële kennis volgens de geldende wetgeving voor verzekeringsagenten;
·         Vastleggen van procedures;
·         Trainen van callcenter agents, montageploegen of productiemedewerkers;
. Kennisregels n.a.v. interne of externe auditpunten.


Het e-learning systeem van iSee iKnow wordt binnen een halve dag ingericht op de behoeften van uw bedrijf. Dit is mogelijk omdat onze structuur precies overeenkomt met de structuur van afdelingen, managers en staf-experts bij een bedrijf.

Bent u benieuwd naar wat iSee iKnow voor u kan betekenen neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een software demo aan.

Meer informatie over de software
Demo aanvragen