Hoe voorkom je faalkosten?

Uw organisatie weet meer dan u denkt

13-07-2023

Faalkosten zorgen binnen organisaties vaak voor hoge kostenposten. Zomaar een voorbeeld; binnen de installatiebranche liggen deze kosten tussen de vijf en vijftien procent. Vaak richten initiatieven om faalkosten te verminderen zich op het productieproces. Vergeten wordt hierbij dat er juist winst te behalen valt bij het belangrijkste kapitaal van een organisatie, namelijk het personeel.  

Aan de slag om faalkosten te verminderen

Het onder de loep nemen van de eigen werkwijze waarbij nagegaan wordt waar het anders kan de eerste stap zijn. Het begint bij het inzicht dat er ergens iets structureel anders kan. Uit ervaring weten we dat een belangrijk onderdeel daarvan het menselijk handelen is. Het niet optimaal inzetten van uw medewerkers heeft een lagere productiviteit van de hele organisatie gevolg. 

Processen efficiënter inrichten

Op de werkvloer doet men vaak de dingen die men gewend is te doen. Relevante handelingen binnen dagelijkse werkzaamheden worden soms maar eenmalig aan nieuwe medewerkers uitgelegd. Dergelijke ingesleten routines zijn lastig bij te sturen. De e-learning software van iSee iKnow maakt inzichtelijk hoe die processen efficiënter kunnen worden ingericht waarbij van de reeds aanwezige kennis gebruik wordt gemaakt. Tegelijkertijd wordt het duidelijk waar kennis nog moet worden bijgeschaafd.

Leermethode iSee iKnow

De leermethode van iSee iKnow is erop gebaseerd dat medewerkers lesstof eenvoudig tot zich kunnen nemen en tijdens hun werk vaker en kortere leermomenten hebben. Deze aanpak voorkomt het volgen van een  cursussen na of onder werktijd. Alles wat geleerd wordt, wordt door midden van e-learning op de werkplek geleerd. Dat maakt het leren laagdrempelig en spoort medewerkers ook eerder tot actie aan. Tegelijkertijd wordt de kennis in het systeem geborgd. 

Procesverbeteringen

iSee iKnow werkt veel in de industrie en bij productiebedrijven. In fabrieken kunnen we vaak snel resultaten boeken. De software maakt snel inzichtelijk waar procesverbeteringen mogelijk zijn. Bijvoorbeeld met betrekking tot het onderhoud van het machinepark.

Wilt u de faalkosten binnen uw organisatie verlagen en weten hoe de leermethode van iSee iKnow daaraan kan bijdragen? Vraag dan een demo aan of neem contact met ons op.