Informeel leren vs. formeel leren: wat is het verschil?

Uw organisatie weet meer dan u denkt

18-06-2021

We hebben al vaak verteld dat wij voorstander zijn van informeel leren. Maar wat is nu informeel leren en wat is het verschil tussen formeel en informeel leren? In dit blogartikel gaan we hier verder op in.

Wat is formeel leren?

Formeel leren wordt ook wel gezien als leren op een schoolse manier, leren binnen een georganiseerde en gestructureerde context of omgeving. Hierbij is altijd het doel om uiteindelijk een diploma, certificaat of erkenning te halen. Organisaties zetten deze vorm nog vaak in door bijvoorbeeld cursussen of opleiding van externe aanbieders aan te bieden. Wel zien we dat het informeel leren ook steeds meer wordt gebruikt. 

Wat is informeel leren?

U bent uw hele leven al bezig met informeel leren. De bekendste zin hierbij is dan ook ‘learning on the job’. U leert door dingen te ervaren voorbeelden hiervan zijn: leren praten, leren tanken en het gebruik van je mobiel. Bij organisaties houd informeel leren in dat u leert van cases uit de praktijk. 

Hoe gebruikt iSee iKnow informeel leren?

Wij vinden het belangrijk dat kennis bij medewerkers up-to-date gehouden wordt. Er zijn bijvoorbeeld werknemers die net zijn afgestudeerd en nog maar kort bij uw bedrijf werken maar ook medewerkers die al jaren op dezelfde plek werken. Al deze kennis moet ultiem benut worden en er moet voor gezorgd worden dat de kennis doorstroomt in de organisatie. 

Bij iSee iKnow zorgen we ervoor dat elke werknemer zijn eigen e-learning pakket krijgt waardoor men enkel kennis tot zich neemt dat ze nog niet hebben in plaats van te leren wat ze al weten. We werken hierbij met cases uit de praktijk.

Benieuwd wat iSee iKnow voor uw bedrijf kan betekenen? Vraag dan vrijblijvend een demo aan.