Hoe kun je je kwaliteitsmanagement naar een hoger niveau tillen?

Uw organisatie weet meer dan u denkt

26-08-2021

Kwaliteitsmanagement streeft naar een zo hoog mogelijke kwaliteit van product, productieproces, dienst of organisatie. Het kennisniveau van uw medewerkers is daarin een belangrijke factor. Investeren in kennis op de werkvloer zorgt niet alleen voor beter geïnformeerde, maar ook voor meer gemotiveerde medewerkers en tilt het kwaliteitsmanagement in z’n geheel naar een hoger niveau.

Kwaliteitsmanager

Een kwaliteitsmanager ziet erop toe dat alle werkzaamheden aan projecten en installaties aan de geldende normen en eisen voldoet. Medewerkers die hun werk volgens de laatste inzichten en normen kunnen uitvoeren zijn daarvoor een belangrijke voorwaarde. Investeren in de ontwikkeling van uw medewerkers is dus een constante factor in kwaliteitsmanagement. Het zorgt voor gemotiveerde medewerkers die minder fouten maken. Medewerkers vinden het leuk om te leren en zien er het nut van in als het leersysteem op de persoon is afgestemd en meteen in de praktijk toepasbaar is. Het maakt de bedrijfsprocessen efficiënter. En qua kennisontwikkeling blijft u als bedrijf ‘up to date’, want stilstand is achteruitgang.

 

De e-learning software van iSee iKnow

De e-learning software van iSee iKnow is erop ingericht dat iedere medewerker op maat, dus volgens het eigen kennisniveau, kan volgen. Bovendien wordt er ‘on the job’ geleerd en is de kennis dus meteen in de praktijk toepasbaar. Wouter van der Zee, directeur van iSee iKnow: “De kracht van iSee iKnow is dat het laagdrempelig is met eenvoudige lesstof die meteen in de praktijk toepasbaar is. De software ondersteunt het operationeel management en zorgt ervoor dat de kennis die op de werkvloer aanwezig is optimaal wordt benut.”

 

Kwaliteitsmanagement met de software van iSee iKnow

Wilt u weten hoe u uw kwaliteitsmanagement met de software van iSee iKnow naar een hoger niveau kunt brengen? Neem dan contact met ons op of vraag een demo op.