Welkom nieuwe collega!

Uw organisatie weet meer dan u denkt

11-09-2023

De zomervakantie is inmiddels voor velen voorbij. Dolblij bent u, dat u na een lange zoektocht eindelijk de geschikte kandidaat heeft gevonden voor een functie. Het personeelstekort wordt er niet mee opgelost, maar toch. U mag uw handen dichtknijpen. Het is weer een mooie stap in de goede richting. De volgende logische en belangrijke stap is kennisoverdracht: Hoe wordt de kennis die deze nieuwe collega nodig heeft om zijn functie naar behoren te kunnen vervullen, overgedragen? Ook dit is een onderwerp dat elke personeelsfunctionaris iedere dag bezig zou moeten houden.

KENNISOVERDRACHT IS EEN NIJPEND PROBLEEM VOOR VEEL ORGANISATIES

Ook op uw werkvloer is vast heel veel kennis aanwezig. Maar wordt deze kennis wel ten volste benut? Als de spoeling sowieso al dun is, is het probleem des te groter om tijd te vinden nieuwe collega’s goed in te werken of op te leiden, met alle gevolgen van dien. Een met moeite geworven nieuwe collega vertrekt, omdat hij niet het gevoel heeft dat uw organisatie serieus moeite doet hem snel zijn vak te leren. Dit onderwerp zou dan ook best een plek bovenaan uw prioriteitenlijst mogen hebben, als het dat al niet heeft.

E-LEARNING SOFTWARE OP MAAT KENT GROTE VOORDELEN

Gelukkig zijn er binnen veel organisaties mensen die het belang van kennis borgen inzien en er inmiddels soms al jaren de vruchten van plukken. iSee iKnow merkt namelijk dat steeds meer organisaties er bewust voor kiezen om medewerkers op te leiden door middel van iSee iKnow e-learning op de werkplek.

Een ander groot voordeel van deze leervorm is dat nieuwe medewerkers naast dat ze zo goed mogelijk ingewerkt worden op hun eigen werkplek, hierbij door E-learning software ondersteund worden. Reeds aanwezige en relevante kennis uit de eigen praktijk wordt ook vanuit het iSee iKnow programma aangeboden en biedt de mogelijkheid erop terug te vallen, bijvoorbeeld als het nog niet helemaal eigen is gemaakt. De eigen werksituatie zorgt daarbij voor de kracht en effectiviteit. Herkenbaarheid is namelijk essentieel voor het internaliseren, het tot zich nemen van relevante kennis. Door gebruik van de software zijn resultaten eenvoudig te monitoren. Nieuwe praktijksituaties die ook aangeleerd dienen te worden, kunnen daarnaast gemakkelijk als leerstof worden toegevoegd.

MINDER FOUTEN, MEER LEERPLEZIER

Naast dat er in eigen tempo en op elk gewenst moment wordt geleerd, is een voldongen feit dat er met veel meer plezier en enthousiasme wordt geleerd en er veel minder fouten worden gemaakt. Minder fouten betekent automatisch minder kosten. Kortom, heel veel belangrijke voordelen die bijdragen aan veel meer efficiency, continuïteit en werkplezier binnen uw organisatie.

Krijgt kennisoverdracht binnen uw organisatie eigenlijk te weinig aandacht?
Wilt u met eigen ogen zien hoe onze e-learning software binnen uw organisatie zou kunnen helpen
kennis te borgen?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om over dit onderwerp te sparren en onze demo te
bekijken
. Wij helpen u graag stappen vooruit in de goede richting.